348 ____ zrób sobie krem pod oczy _____
1__ KREM Z CZARNEJ KAWY
- 15 gram świeżych ziaren kawy
- 10 ml olejku jojoba
- 10 ml olejku z płatków dzikiej róży
- 25 ml masła shea
- 25 ml masła kakaowego
- 5 kropli olejku z rumianku lub lawendy
- 5 kropli naturalnej witaminy E
_ zmiel ziarna kawy w młynku, a następnie zmielone,
podsmaż na oliwie z oliwek przez około 15 minut na małym ogniu.
podsmaż na oliwie z oliwek przez około 15 minut na małym ogniu.
- .przecedź całą zawartość do szklanej miseczki, najlepiej wykorzystać do tego gazę
- masło shea i masło kakaowe rozpuść w kąpieli wodnej i wlej
do wcześniej przecedzonego oleju z kawy i oliwy z oliwek.,
do wcześniej przecedzonego oleju z kawy i oliwy z oliwek.,
- dodaj olejek z płatków dzikiej róży oraz olejek z jojoba,
_ mieszaj do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.
- dodaj olejek z rumianku lub lawendy i witaminę E,
- całość dokładnie mieszaj i przelej do wcześniej
przygotowanego słoiczka.
przygotowanego słoiczka.
Receptura jest doskonale dobrana do każdego rodzaju skóry,
nieważne więc czy masz skórę suchą czy tłustą – krem
idealnie sprawdzi się do pielęgnacji każdej skóry.
nieważne więc czy masz skórę suchą czy tłustą – krem
idealnie sprawdzi się do pielęgnacji każdej skóry.
Bogactwo witamin i składników odżywczych pochodzących
z masła shea, oliwy z oliwek, olejku z lawendy, rumianku oraz
olejków z jojoba i nasion dzikiej róży sprawi, że już po
pierwszym użyciu poczujemy różnicę.
z masła shea, oliwy z oliwek, olejku z lawendy, rumianku oraz
olejków z jojoba i nasion dzikiej róży sprawi, że już po
pierwszym użyciu poczujemy różnicę.
PAMIĘTAJ____aby do wykonania tego kremu używać świeżej kawy
2 ___ KREM POD OCZY ODŻYWCZO - NAWIILŻAJĄCY
1/2 łyżki oleju kokosowego
1 łyżeczka witamina E w olejku
1/2 łyżeczki olejek migdałowy
Wszystkie w/w składniki wymieszaj w naczyniu szklanych plastikowa lub drewnianą szpatułką.
Przełóż do słoiczka i przechowuj w lodówce, co jest dodatkowym plusem gdyż niweluje opuchliznę i schładza okolice pod oczami
Korzystaj z niego w okresie do 1 lub 1,5 miesiąca.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz