233________ ELIKSIR DLA PALACZY ________oczyszcza płuca i
pozwala pozbyć się kaszlu.
– 400 g cebuli
– 1 litr wody
– 400 g brązowego cukru
– 2 łyżeczki kurkumy
– kawałek imbiru wielkości kciuka
– 1 litr wody
– 400 g brązowego cukru
– 2 łyżeczki kurkumy
– kawałek imbiru wielkości kciuka
Zagotować wodę z cukrem, dodać pokrojoną cebulę , starty imbir i kurkumę.
Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować aż płyn się zmniejszy o połowę.
Po zakończeniu gotowania, odcedzić i przelać do słoika.
Przechowywać w lodowce.
Przyjmować 2 łyżki rano na czczo i wieczorem 2 h po ostatnim posiłku.
Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować aż płyn się zmniejszy o połowę.
Po zakończeniu gotowania, odcedzić i przelać do słoika.
Przechowywać w lodowce.
Przyjmować 2 łyżki rano na czczo i wieczorem 2 h po ostatnim posiłku.
- 2 łyżki suszonego skrzypu
- ½ litra wody
- łyżkę korzenia ślazu
- ½ litra wody
- łyżkę korzenia ślazu
skrzyp gotować pod przykryciem na małym ogniu przez pół godziny, pod koniec dosypać łyżkę korzenia ślazu, gotować jeszcze kilka minut i odstawić do naciągnięcia.
Przecedzić, przelać do termosu i popijać w ciągu dnia.
Przecedzić, przelać do termosu i popijać w ciągu dnia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz