piątek, 15 stycznia 2016

233________ ELIKSIR DLA PALACZY ________oczyszcza płuca i
pozwala pozbyć się kaszlu.

– 400 g cebuli
– 1 litr wody
– 400 g brązowego cukru
– 2 łyżeczki kurkumy
– kawałek imbiru wielkości kciuka

Zagotować wodę z cukrem, dodać pokrojoną cebulę , starty imbir i kurkumę.
Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować aż płyn się zmniejszy o połowę.
Po zakończeniu gotowania, odcedzić i przelać do słoika.
Przechowywać w lodowce.
Przyjmować 2 łyżki rano na czczo i wieczorem 2 h po ostatnim posiłku.


- 2 łyżki suszonego skrzypu
- ½ litra wody
- łyżkę korzenia ślazu

skrzyp gotować pod przykryciem na małym ogniu przez pół godziny, pod koniec dosypać łyżkę korzenia ślazu, gotować jeszcze kilka minut i odstawić do naciągnięcia.
Przecedzić, przelać do termosu i popijać w ciągu dnia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz