piątek, 12 sierpnia 2016

312 _______ Nalewka młodości, piękności i długowieczności wg
prof. Michała Tombaka


Składniki:


wino czerwone (rodzaj wg własnych upodobań smakowych) – jedna butelka
polski czosnek (średniej wielkości) – 10-12 główek Uwaga! główek, a nie ząbków!


Sposób przygotowania:


Czosnek obrać, ząbki przekroić na pół.
Do emaliowanego lub szklanego garnuszka wlać wino i na bardzo małym ogniu doprowadzać je do wrzenia w czasie nie krótszym niż 30-40minut.
Gdy się zagotuje, natychmiast zdjąć garnek z ognia i wsypać do wina czosnek.
Następnie przykryć garnek pokrywką i pozostawić na 6-10 godzin w temperaturze pokojowej.
Po upływie tego czasu, odcedzić i przelać z powrotem do butelki, słoika lub karafki.
Naczynie szczelnie zamknąć. Przechowywać w lodówce.


Dawkowanie:


Pić nie więcej 30-60 ml na dobę, najlepiej na noc


Co robi ten wspaniały specyfik ?


M.in oczyszcza i regeneruje układ krwionośny, jest naturalnym antybiotykiem, działa przeciwwirusowo, przeciwbakteryjnie oraz zwalcza grzyby.
Odbudowuje mikroflorę jelita grubego, zabija patogenną florę układu pokarmowego i oddechowego, wzmacnia układ odpornościowy.
Reguluje jakość cholesterolu (proporcję LDL/HDL), dezynfekuje drogi moczowe, niszcząc bakterie oporne na antybiotyki.
Obniża ciśnienie kwi, spowalnia procesy starzenia.
Ekstrakty z czosnku skutecznie działają przeciwko salmonelli i helikobakter pylori.

L

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz