289 ______ Naturalne metody wzmacniające odporność ______
Jeśli nie chcesz zbyt często bywać u lekarza i faszerować się lekami, przeczytaj, jak się uodpornić, korzystając z domowych metod.
Berberys ____________
Jeśli nie chcesz zbyt często bywać u lekarza i faszerować się lekami, przeczytaj, jak się uodpornić, korzystając z domowych metod.
Berberys ____________
Z tych malutkich owoców przygotujesz wywar na poprawę odporności:
3 łyżeczki suszonych berberys wrzuć do garnuszka i zalej szklanką wrzącej wody.
Gotuj kilka minut na małym ogniu, po czym przecedź.
Pij 2 razy dziennie po pół kubka.
Kuracja trwa tydzień.
Dereń _____________
Doskonale nadaje się do zrobienia nalewki na przeziębienie.
Kilogram umytych owoców po nakłuwaj widelcem i ułóż warstwami w dużym słoiku.
Każdą z nich zasyp cukrem.
Wykorzystaj go w proporcjach 1:2.
Po 4 tygodniach zlej sok i połącz go ze spirytusem (pół litra). Kieliszek nalewki pij 3 razy dziennie.
Czosnek ___________
Powinno się go spożywać na co dzień, ponieważ działa jak naturalny antybiotyk.
Hamuje rozwój bakterii, zwalcza infekcje i obniża ciśnienie krwi. Na początku każdej choroby zaleca się zjeść jednorazowo 5-10 ząbków czosnku.
Można go przecisnąć przez praskę, wymieszać z masłem i
posmarować nim kanapki.
Herbata malinowa _____________
Gorąco polecamy picie jej podczas przeziębienia, grypy i innych chorób, którym towarzyszy gorączka.
Ma działanie rozgrzewające, przeciwzapalne, bakteriobójcze i moczopędne.
Jest bogata w witaminę C.
Możesz też wymieszać czarną herbatę z naturalnym sokiem z malin.
Tarnina ________________
Z niej również przygotujesz leczniczą nalewkę.
Będzie działała jeszcze bardziej napotnie niż dereniówka.
Zalej owoce 2 szklankami wody i zasyp cukrem.
Gotuj 10 minut, po czym odstaw do ostygnięcia.
Połącz z litrem miodu i spirytusu. / ilości wg uznania/
Po trzech tygodniach trzymania w ciemności, przelej do butelek. Pij w stanach grypowych
Cebula, miód, cytryna, imbir ________________
To składniki, które możesz ze sobą łączyć
. Pokrojoną drobno cebulę zalej łyżką płynnego miodu.
Po 24 godzinach będzie gotowy sok, który pomoże Ci zwalczyć męczący kaszel.
Pij po łyżce 3 razy dziennie.
Miód to także doskonały dodatek do herbaty z cytryną i surowym startym imbirem.
Kasztanowiec zwyczajny ___________
Kasztany mają właściwości przeciwbólowe i przeciwzapalne. Umieść 5-6 sztuk w słoiku i zalej je szklanką spirytusu 96%. Zakręć i odstaw na minimum 2 tygodnie.
Gotową mieszankę wcieraj w bolące stawy, roztwór pomoże Ci także przy bólach reumatycznych i łamaniu w kościach.
linki pokrewne:
http://krystyna-poradydomowe.blogspot.com/…/205-czerwone-wi…
http://krystyna-poradydomowe.blogspot.com/…/195-wspaniaa-mi…
http://krystyna-poradydomowe.blogspot.com/…/182-skuteczna-o…
http://krystyna-poradydomowe.blogspot.com/…/145-naturalny-a…
3 łyżeczki suszonych berberys wrzuć do garnuszka i zalej szklanką wrzącej wody.
Gotuj kilka minut na małym ogniu, po czym przecedź.
Pij 2 razy dziennie po pół kubka.
Kuracja trwa tydzień.
Dereń _____________
Doskonale nadaje się do zrobienia nalewki na przeziębienie.
Kilogram umytych owoców po nakłuwaj widelcem i ułóż warstwami w dużym słoiku.
Każdą z nich zasyp cukrem.
Wykorzystaj go w proporcjach 1:2.
Po 4 tygodniach zlej sok i połącz go ze spirytusem (pół litra). Kieliszek nalewki pij 3 razy dziennie.
Czosnek ___________
Powinno się go spożywać na co dzień, ponieważ działa jak naturalny antybiotyk.
Hamuje rozwój bakterii, zwalcza infekcje i obniża ciśnienie krwi. Na początku każdej choroby zaleca się zjeść jednorazowo 5-10 ząbków czosnku.
Można go przecisnąć przez praskę, wymieszać z masłem i
posmarować nim kanapki.
Herbata malinowa _____________
Gorąco polecamy picie jej podczas przeziębienia, grypy i innych chorób, którym towarzyszy gorączka.
Ma działanie rozgrzewające, przeciwzapalne, bakteriobójcze i moczopędne.
Jest bogata w witaminę C.
Możesz też wymieszać czarną herbatę z naturalnym sokiem z malin.
Tarnina ________________
Z niej również przygotujesz leczniczą nalewkę.
Będzie działała jeszcze bardziej napotnie niż dereniówka.
Zalej owoce 2 szklankami wody i zasyp cukrem.
Gotuj 10 minut, po czym odstaw do ostygnięcia.
Połącz z litrem miodu i spirytusu. / ilości wg uznania/
Po trzech tygodniach trzymania w ciemności, przelej do butelek. Pij w stanach grypowych
Cebula, miód, cytryna, imbir ________________
To składniki, które możesz ze sobą łączyć
. Pokrojoną drobno cebulę zalej łyżką płynnego miodu.
Po 24 godzinach będzie gotowy sok, który pomoże Ci zwalczyć męczący kaszel.
Pij po łyżce 3 razy dziennie.
Miód to także doskonały dodatek do herbaty z cytryną i surowym startym imbirem.
Kasztanowiec zwyczajny ___________
Kasztany mają właściwości przeciwbólowe i przeciwzapalne. Umieść 5-6 sztuk w słoiku i zalej je szklanką spirytusu 96%. Zakręć i odstaw na minimum 2 tygodnie.
Gotową mieszankę wcieraj w bolące stawy, roztwór pomoże Ci także przy bólach reumatycznych i łamaniu w kościach.
linki pokrewne:
http://krystyna-poradydomowe.blogspot.com/…/205-czerwone-wi…
http://krystyna-poradydomowe.blogspot.com/…/195-wspaniaa-mi…
http://krystyna-poradydomowe.blogspot.com/…/182-skuteczna-o…
http://krystyna-poradydomowe.blogspot.com/…/145-naturalny-a…
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz