sobota, 5 grudnia 2015

89 __________ Jak stosować skorupki z jaj w leczeniu osteoporozy?
--------------------------------------------------------------------
Osoby, które cierpią z powodu niedoboru wapnia, które mają próchnicę zębów i mogą go sobie dostarczyć do organizmu w naturalny sposób poprzez jedzenie sproszkowanych skorupek jaj.
___ Do zrobienia proszku wykorzystujemy skorupki z jaj świeżych, najlepiej wiejskich, ekologicznych ____
____ Jajka myjemy i wycieramy do sucha (nie gotujemy gdyż wysoka temperatura spowoduje rozpad przyswajalnego wapnia organicznego na nieprzyswajalny nieorganiczny). Zawartość jajek wbijamy do miseczki zaś skorupki suszymy na wolnym powietrzu i mielimy na proszek w młynku do kawy ____
____ Proszek przesypujemy do szczelnie zamykanego słoika i przechowujemy w suchym miejscu do maksymalnie 2 tygodni czasu. Po upływie 2 tygodni resztę proszku wyrzucamy gdyż nie wykazuje on dłużej aktywności biologicznej____
____ Sproszkowane skorupki jemy codziennie w ilości 1/4 łyżeczki przed obiadem (można zmieszać z jogurtem, ziemniakami, sosem czy czymkolwiek innym)____

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz