sobota, 5 grudnia 2015

174 _______ Rozświetlający krem do twarzy.
-----------------------------------------------------------
SKŁADNIKI:
1,5 szklanki jogurtu naturalnego
3-4 migdały
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka miodu
szczypta mielonej kurkumy
1.
Zmiel migdały na drobny proszek. Możesz również rozejrzeć się w sklepie za mączką migdałową. Zarówno zmielone migdały jak i mączka równie dobrze nadają się do przygotowania kremu.
2.
Zmieszaj zmielone migdały z jogurtem, sokiem z cytryny, miodem i kurkumą. Mieszaj tak długo, dopóki konsystencja nie stanie się jednolita.
3.
Codziennie przed snem nakładaj małą ilość kremu na twarz. Nie stosuj go jako kremu na dzień, ponieważ sok z cytryny może źle zareagować na słońce. W nocy cera lepiej pochłania składniki kremu, więc jego działanie wyrównujące koloryt skóry jest zwiększone.
4.
Rezultatów spodziewaj się po około 14 dniach. Migdały, sok z cytryny i kurkuma to najsilniejsze naturalne substancje rozjaśniające. Ich działanie jest porównywalne z efektami stosowania wielu chemicznych kremów rozświetlających. Składniki te znane są od stuleci ze swoich właściwości rozjaśniających i rozświetlających. Wyrównują koloryt skóry, wygładzają cerę i sprawiają, że staje się promienna. W połączeniu z nawilżająco-odżywczymi właściwościami jogurtu i miodu, tworzą doskonały krem, który nie tylko rozświetla cerę, ale również poprawia jej kondycję.
5.
Pamiętaj, żeby krem przechowywać w lodówce w zamkniętym słoiczku. Preparat należy zużyć w ciągu 7 dni od przygotowania.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz