sobota, 5 grudnia 2015

111 _______ Jak gotować kukurydzę______________
6-8 kolb kukurydzy, obranej z liści i włókien, woda, 1 szklanka mleka, 1/4 szklanki śmietanki, 1/3 szklanki cukru, 1/5 kostki masła (opcjonalnie, do wody)_______________________
1.....
Napełnij garnek wodą. Powinno jej być tyle aby przykryć całkiem kukurydzę.
2....
Do wody dodaj śmietankę, mleko, cukier i masło (opcjonalnie).
3....
Po zagotowaniu wody wrzuć do niej kolby kukurydzy.
4....
Zmniejsz ogień, przykryj i gotuj pod przykryciem przez 7-8 minut lub do czasu aż kukurydza będzie miękka. Jednak pamiętaj że im dłużej będziesz gotować tym bardziej kukurydza będzie twarda.
5....
Wyciągnij kukurydzę z wody i przełóż na talerz. Podawaj z solą lub masłem czosnkowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz