poniedziałek, 25 kwietnia 2016

287 ________ KURACJA PSZENICZNA _______


Pszenicę jemy na ogół w postaci płatków, kasz, otrąb i maki .
Najważniejszą jednak wartość ma całe ziarno.
Kurację pszeniczną zaleca się przeprowadzić dwa razy w roku, najlepiej w połowie marca i września. Jest wtedy najskuteczniejsza.
Ma działanie oczyszczające i regenerujące organizm, ponad to
korzystnie wpływa na cerę.
Kuracja trwa 7 dni.
Dziennie spożywa się 12-15 dag ziarna, co objętościowo odpowiada pojemności kubeczka po jogurcie /polskim/.
Przygotowanie :
Ziarna myje się, przesypuje do naczynia zalewa wodą - 2 cm
ponad powierzchnię ziaren.
Pozostawia na noc.
Rano w tej samej wodzie gotujemy pszenice na małym ogniu do
czasu gdy ziarenka lekko popękają.
Wtedy pszenica jest gotowa do spożycia.
Do ugotowanej pszenicy można dodać rodzynki lub inne suszone
owoce.
Porcje tę należy podzielić na kilka posiłków.
Podczas kuracji można jeść inne sezonowe owoce.i warzywa.
W czasie kuracji pijemy napary ziołowe lub gotowe herbatki
ziołowe.
Nie pijemy kawy, herbaty i alkoholu !!!!
Ziarna trzeba bardzo dokładnie gryźć, gdyż spełniają one role "szczoteczki" oczyszczając jelita ze złogów.
Dodatkowa zaletą kuracji jest to, że można schudnąć nawet ok. 6 kilogramów.

U W A G A

Zwykle po 3 - 4 dniach pojawia się kryzys , który TRZEBA
PRZETRWAĆ !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz