sobota, 5 grudnia 2015

39 ______ Oczyszczanie krwi
----------------------------
Krew to tkanka łączna, która przepływa przez nasz organizm.
Znajduje się w naszych żyłach oraz tętnicach. Tak samo jak ważne jest czyszczenie żył, istotne jest oczyszczanie krwi. Warto zadbać o to, aby do komórek znajdujących się w naszym ciele docierała krew czysta, pozbawiona toksyn oraz o wysokiej jakości. Aby tak się działo należy zadbać o jej oczyszczenie.
Oczyszczanie za pomocą grejpfrutów i pomarańczy___________________
900 g soku z grejpfrutów
900 g soku z pomarańczy
200 g soku z cytryny
wymieszać te soki dodając do nich około dwóch litrów wody destylowanej.
Rano na czczo wypić 1 łyżeczkę stołowa gorzkiej soli rozpuszczonej w ciepłej wodzie. Sól ma wpłynąć na wydalenie toksyny./działa przeczyszczająco/
Po wypiciu się ciepło ubrać i pić co 30 min 100 g soku.
Pic soki przez cały dzień.
W ciągu następnych 2 dni postępować tak samo.Kuracja trwa 3 dni, przeprowadza się ją raz na rok. Najlepiej wczesną wiosną lub późną jesienią.
Ziołowe oczyszczanie układu krwionośnego_____________________
Kuracje przeprowadza się raz na rok
1 szklanka nasion kopru włoskiego
2 szklanki miodu
2 łyżki stołowe zmielonego korzenia kozła lekarskiego
Wszystkie składniki wlać do 2 litrowego garnka i zalać 1 litrem przegotowanej wody.
Garnek postawić na małym ogniu i po wrzeniu gotować przez 2 min. Odstawić na 10 godzin.
Następnie przelać i trzymać w lodówce
Pić po 1 łyżce 3 razy dziennie, na 30 minut przed jedzeniem.
Rp. O. Grzegorza
•Ziele krwawnika - 50 g
•Ziele fiołka trójbarwnego - 50 g
•Kwiat stokrotki - 50 g
•Kwiat jasnoty białej - 50 g
•Korzeń mniszka lekarskiego - 50 g
•Korzeń łopianu - 50 g
•Liść poziomki - 50 g
•Liść brzozy - 50 g
•Liść maliny - 50 g
•Szyszki chmielu - 20 g
•Kwiat nagietka - 20 g
Napar. Zioła dokładnie zmieszać. 1 łyżeczkę mieszanki zalać szklanką wrzątku, naparzać pod przykryciem 20 minut, przecedzić. Pić gorące 1 -2 razy dziennie przed jedzeniem.
Rp. O. Klimuszko
•Korzeń arcydzięgla - 50 g
•Korzeń mniszka lekarskiego - 50 g
•Korzeń lubczyku - 50 g
•Kłącze perzu - 50 g
•Kłącze pięciornika - 50 g (kurze ziele)
•Kłącze tataraku - 50 g
•Owoc dzikiej róży - 50 g
•Owoc jarzębiny - 50 g
•Kwiat wiązówki - 50 g
•Liść borówki czernicy - 50 g
•Ziele fiołka trójbarwnego - 50 g
Napar. Zioła dokładnie zmieszać. 1 łyżkę mieszanki zalać szklanka wrzątku, naparzać pod przykryciem 3 godziny, przecedzić. Pić 3 razy dziennie szklankę przed posiłkiem.
czosnkowe” sposoby oczyszczenia naczyń.__________________
• Zmielić 200 g czosnku, zalać 0,5 l. wódki i pozostawić na 2 tygodnie w ciemnym miejscu. Następnie przecedzić przez gęstą tkaninę, dodać sok z 5-6 cytryn i przyjmować po 1 dużej łyżce popijając wodą 2-3 razy dziennie przed posiłkami w przypadkach miażdżycy tętnic, skurczów naczyń mózgowych oraz wysokiego ciśnienia krwi (hipertonii).
• Zmieloną główkę czosnku, zalać szklanką kwaśnego mleka i zostawić na noc, a w ciągu dnia wypić.
• Wziąć 1 kg owoców żurawiny, 200 g czosnku, oczyścić, umyć, wysuszyć i rozgnieść w moździerzu. Umieścić na 12 godzin w ciemnym miejscu, a następnie dodać 0,5 kg miodu i dobrze wymieszać. Przyjmować po 1 dużej łyżce 2 razy dziennie przed posiłkami. Taką procedurę uzdrawiającą naczyń należy stosować dwa razy w roku – wiosną i jesienią.
Starożytna metoda ziołowa do oczyszczania i wzmacniania drobnych naczyń krwionośnych._________________-
Wziąć po 100 g suszonych ciętych kwiatów rumianku, dziurawca (Hypericum), nieśmiertelnika i pąków brzozy.
1 dużą łyżkę mieszanki zalać 0,5 l. wrzącej wody i zostawić na 3-4 godziny.
Następnie odfiltrować połowę infuzji, rozpuścić w niej 1 dużą łyżkę miodu i wypić zamiast kolacji.
W godzinach porannych podgrzać resztę płynu, dodać 1 dużą łyżkę miodu i wypić zamiast śniadania.
Procedurę należy powtarzać dopóki mieszanka się nie kończy. Stosuje się ją 1 raz na 5 lat.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz