145 ______ Naturalny antybiotyk do picia
---------------------------------------- Wiele związków występujących w warzywach, czy przyprawach, to naturalne antybiotyki. Mają silne działanie oczyszczające, przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwgrzybiczne. Poprawiają krążenie krwi i limfy. Możemy je dostarczać organizmowi przez cały rok i zwiększać w ten sposób jego odporność -------------------------------
---------------------------------------- Wiele związków występujących w warzywach, czy przyprawach, to naturalne antybiotyki. Mają silne działanie oczyszczające, przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwgrzybiczne. Poprawiają krążenie krwi i limfy. Możemy je dostarczać organizmowi przez cały rok i zwiększać w ten sposób jego odporność -------------------------------
PRZEPIS:
700 ml octu jabłkowego
¼ szklanki drobno posiekanego czosnku,
¼ szklanki drobno posiekanej cebuli,
2 świeże papryczki chili,
¼ szklanki startego imbiru,
2 łyżki tartego chrzanu,
2 łyżki kurkumy w proszku lub 2 kawałki korzenia kurkumy.
¼ szklanki drobno posiekanego czosnku,
¼ szklanki drobno posiekanej cebuli,
2 świeże papryczki chili,
¼ szklanki startego imbiru,
2 łyżki tartego chrzanu,
2 łyżki kurkumy w proszku lub 2 kawałki korzenia kurkumy.
Wszystkie składniki z wyjątkiem octu mieszamy w misce.
Mieszankę wkładamy do słoja.
Zalewamy octem jabłkowym.
Zamykamy i dobrze wstrząsamy.
Przez dwa tygodnie słoik trzymamy w suchym i chłodnym miejscu.
Wstrząsamy nim kilka razy dziennie.
Po 14 dniach, zawartość słoika trzeba przecedzić.
Płyn przelewamy do butelki.
Mieszankę wkładamy do słoja.
Zalewamy octem jabłkowym.
Zamykamy i dobrze wstrząsamy.
Przez dwa tygodnie słoik trzymamy w suchym i chłodnym miejscu.
Wstrząsamy nim kilka razy dziennie.
Po 14 dniach, zawartość słoika trzeba przecedzić.
Płyn przelewamy do butelki.
a................. Mieszankę warzyw możemy natomiast zostawić w słoiku zalać oliwą. Będzie idealną przyprawą w kuchni.
Dla wzmocnienia odporności warto pić codziennie jedną łyżeczkę nalewki. Aby zwalczyć poważne choroby lub zakażenia, należy pić 1 łyżkę specyfiku 5-6 razy dziennie.
Jest bezpieczny dla kobiet w ciąży i dzieci (używamy małych dawek), ponieważ składniki są całkowicie naturalne i nie zawierają toksyn.
Nie wolno go pić na pusty żołądek, gdyż ma bardzo ostry smak i przy tym szybko rozgrzewa, może powodować nudności.
Jest bezpieczny dla kobiet w ciąży i dzieci (używamy małych dawek), ponieważ składniki są całkowicie naturalne i nie zawierają toksyn.
Nie wolno go pić na pusty żołądek, gdyż ma bardzo ostry smak i przy tym szybko rozgrzewa, może powodować nudności.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz